Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 1382 | 1383 | (Page 1384) | 1385 | 1386 | .... | 1462 | newer

  0 0

  Με καλάθι του Κώστα Παπανικολάου σε νεκρό χρόνο, έπειτα από ασίστ του ασύλληπτου Νικ Καλάθη, η Εθνική Ελλάδας άλωσε την...

  0 0

  Η καρδιά μας είναι σαν το μαύρο χώμα. Το Ευαγγέλιο είναι σαν τον ήλιο, που φωτίζει και ζωοποιεί τις καρδιές μας. Είθε ο ήλιος της δικαιοσύνης να λάμπει στις καρδιές μας, Κύριε!

  Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης


  0 0

  Η αληθινή πίστη οδηγεί τον άνθρωπο σε απίστευτα έργα τα οποία πολλές φορές δεν συλλαμβάνει ο απλός κοινός  νους ....

  0 0

  ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Για παιδιά Δημοτικού: Κάθε Δευτέρα 7.00 – 8.15 μ.μ. Δικαίωμα συμμετοχής: €10 το μήνα Για παιδιά 12...

  0 0

  Επαναχάραξη των συνόρων στην πιο εύφλεκτη περιοχή των Βαλκανίων αποφάσισαν και προανήγγειλαν οι πρόεδροι της Σερβίας και του Κοσόβου. Στην εν...

  0 0
 • 09/18/18--08:30: Δεν μετριέται
 • Το μεγαλείο δεν μετριέται με το στρέμμα αλλά με της καρδιάς το πύρωμα και με το αίμα.

   

  Κωστής Παλαμάς


  0 0

  20150918-2

  Εάν ο άνθρωπος από αγάπη προς τον Θεό και χάριν της ενάρετου ζωής δεν έχει περιττή μέριμνα για τον εαυτό του, πιστεύοντας ότι γι’ αυτόν φροντίζει ο Θεός, αυτή του η εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού είναι και πραγματική και συνετή.

  Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ


  0 0

  Ένα από τα πολύτιμα πράγματα που επεδίωκε ο άνθρωπος ανά τους αιώνες, πολύ δε περισσότερο στις ημέρες μας, είναι η μακροζωία. Πόσες έρευνες έχουν γίνει και γίνονται συνεχώς, για να ανακαλύψουν την πολυπόθητη μακροζωία! Μάλιστα, ο άνθρωπος είναι διατεθειμένος, να δώσει το παν για να την αποκτήσει. Αν ρίξουμε μία ματιά στα γιατροσόφια και στις συνταγές περί μακροζωίας, θα καταλάβουμε την έντονη οδύνη του ανθρώπου, που ψάχνει εναγωνίως, μήπως κάποτε εύρει το ποθούμενο. Ωστόσο, δεν φάνηκε τίποτε ύστερα από εξαντλητικές έρευνες και πειράματα, ακόμη και σε τρόπο ζωής, δηλαδή, ζώντας σε χωριά απομακρυσμένα από τον ρύπο των πόλεων. Δυστυχώς όμως, δεν φάνηκε κάποιο ελπιδοφόρο μήνυμα, που να επιβεβαιώνει πως επιτέλους ανακαλύφθηκε η μακροζωία. Έτσι λοιπόν, ο άνθρωπος του 21ου αιώνος, που καυχιέται για τις «ανακαλύψεις» του, δεν μπορεί με τίποτα να το χωνέψει, πως η ζωή του πάνω στη γη θα περιορίζεται σε μικρή διάρκεια, αν λάβουμε υπόψιν μας την «πρόοδο» της ιατρικής επιστήμης και άλλα πολλά.

  Όμως, υπάρχει ένα μεγάλο γεγονός, δοσμένο από τον Άγιο Τριαδικό Θεό μας, που μας εξασφαλίζει την μακροζωία, χωρίς καμία έρευνα και κόπο, χωρίς χρήματα και τις λοιπές αγωνίες που προαναφέραμε. Και αυτό αγαπητοί μου, είναι η πέμπτη Εντολή, που μας λέει: «τίμα τον πατέρα και την μητέρα σου για να ζήσεις πολλά χρόνια στην χώρα που εγώ ο Κύριος και Θεός σου θα σου δώσω(Έξοδος κ΄, 12)». Αυτή η Εντολή δόθηκε από τον Θεό στον Προφήτη Μωυσή, μαζί με τις υπόλοιπες εννέα Εντολές. Αλλά ας πάρουμε λίγο τα πράγματα με την σειρά. Ο Προφητάναξ Δαυίδ, μας λέει στους Ψαλμούς: «τα χρόνια του ανθρώπου που ζει στην γη είναι εβδομήντα, αν έχει γερή κράση φτάνει στα ογδόντα και τα περισσότερα από αυτά είναι κόπος και πόνος(Ψαλμός πθ΄, 10)». Έτσι λοιπόν, είναι γεγονός πως φτάνοντας ο άνθρωπος τα εβδομήντα χρόνια ζωής, ήδη έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί της μακροζωίας και όσοι αξιώνονται τα ογδόντα, τα ενενήντα και περισσότερα από αυτά, έχουν την πληρότητα της μακροζωίας. Για να φτάσει ο άνθρωπος να ζήσει αυτά τα χρόνια, πρέπει οπωσδήποτε να τηρήσει την πέμπτη Εντολή που αναφέραμε, διότι αλλιώς τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ και στενεύουν, αφού δεν θα έχει ο άνθρωπος την ευλογία του Θεού, εφόσον δεν τίμησε, δεν γηροκόμησε τους γονείς του στο σπίτι του, αλλά αναζήτησε κάποια απάνθρωπη λύση, έβαλε τους γονείς του σε κάποιο γηροκομείο, για να μην ενοχλείται ο ίδιος και για άλλους λόγους.

  Πρέπει επίσης να εννοήσουμε επιτέλους, πως ο χρόνος που ζει ο άνθρωπος στην γη είναι δοσμένος από τον Θεό, ως δώρο που το ελέγχει μόνο ο Ίδιος. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ο άνθρωπος να δώσει ζωή στον εαυτό του ή και να παρατείνει την ζωή του όσο θα ήθελε. Αυτό ανήκει μόνο στον Ζωοδότη Θεό μας. Να λοιπόν, που υπάρχει και η συνταγή για να ζήσει κανείς τα χρόνια που έχει προβλέψει ο Θεός για το πλάσμα Του, τον άνθρωπο. Και είναι τόσο εύκολη αυτή η συνταγή, που μπορούν όλοι οι άνθρωποι να την εφαρμόσουν, αρκεί να το θελήσουν. Όμως, πέρα από αυτά τα χρόνια ζωής που αναφέραμε, που ζει ο άνθρωπος στην γη και φθάνει την μακροζωία, νομίζω δεν χρειάζονται τουλάχιστον τώρα, στην περίοδο της Χάριτος που διανύουμε και έχουνε γίνει τα μεγαλειώδη γεγονότα του Χριστού, όπου ο θάνατος θανατώθηκε από τον Κύριό μας. Στην περίοδο της Παλαιάς Διαθήκης, ο θάνατος ήτανε τρομερός για όλους και ήταν φυσικό να ποθούσε κάποιος την μακροζωία, μάλλον την παρατεταμένη μακροζωία. Τώρα όμως, που ο Άδης και ο θάνατος καταστραφήκανε με την Ανάσταση του Χριστού μας, ο θάνατος του πιστού Ορθοδόξου Χριστιανού, είναι τρόπον τινά σαν ένα πανηγύρι, εφόσον όσο ζούσε τηρούσε το κατά δύναμιν τις Εντολές του Κυρίου. Είναι πολύ ανόητο λοιπόν, εμείς οι πιστοί Ορθόδοξοι, να κάνουμε έρευνες, μήπως ανακαλύψουμε κάποια παρατεταμένη μακροζωία. Όταν αναζητούμε αυτό, δείχνει πως δεν μας ωφέλησε πολύ το Άγιο Βάπτισμα που λάβαμε. Διότι, το Άγιο Βάπτισμα σημαίνει, πως τα ονόματά μας γράφτηκαν στο επουράνιο βιβλίο της αιώνιας ζωής του Παραδείσου. Αν το εννοήσουμε αυτό σωστά, πρέπει να μας φαίνεται αυτή η επίγεια ζωή ως στάδιο προετοιμασίας, με έντονη καλή αγωνία, μη τυχόν προτιμήσουμε τα έργα του σατανά, από τα έργα του Χριστού. Έτσι λοιπόν, υπάρχει μία πολύ μεγάλη διαφορά στην ζωή της Παλαιάς Διαθήκης με την ζωή της Καινής Διαθήκης. Τότε, ο άνθρωπος τα χρόνια που ζούσε στην γη ήταν χαρούμενα, μέσα στο φως του ηλίου και σε όλες τις χαρές της ζωής. Πεθαίνοντας όμως, η ψυχή του πήγαινε στο σκοτεινό βασίλειο του Άδου, με ό,τι αυτό συνεπαγότανε. Τώρα όμως, στην Καινή Διαθήκη, ο πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός ζει τα χρόνια που προείπαμε επάνω στην γη, με όλες τις επίγειες δωρεές του Θεού. Αλλά, όταν πεθαίνει ο πιστός του Χριστού, η ψυχή του δεν πηγαίνει πλέον στον σκοτεινό Άδη, αλλά πηγαίνει να απολαύσει πολύ πιο μεγάλα, από αυτά που απόλαυσε όσο ζούσε στην γη. Είδατε, πόση μεγάλη διαφορά υπάρχει; Είδατε, πόση μεγάλη ανοησία είναι, να προσπαθεί να ανακαλύψει ο άνθρωπος την παρατεταμένη μακροζωία; Και τόσο ανόητο είναι, που μοιάζει με μερικούς που αγνοούν εκουσίως την χαρά της προσέλευσης σε έναν γάμο και προτιμούν να πάνε να μαζέψουνε πουρνάρια, όπως λέει ο σοφός λαός.

  Ας σταματήσουν λοιπόν, οι διάφοροι ερευνητές να ψάχνουν τρόπους που να βελτιώνουν την μακροζωία, διότι αν λείπει το πρώτο και βασικό στοιχείο, που είναι η ευχή των γονέων, όλα τα άλλα αχρηστεύονται εντελώς και χάνουν κάθε αξία. Γιατί, τί αξία θα έχει ο άνθρωπος, όταν θα είναι πικραμένη η ψυχή των γονέων του, που είναι παραγκωνισμένη σε κάποιο δωμάτιο γηροκομείου; Τί είδους τρόποι υγιεινής ζωής θα ωφελήσουν αυτόν τον άνθρωπο, που φέρθηκε απάνθρωπα προς τους γονείς του; Εμείς λοιπόν, δεν έχουμε τίποτα άλλο να προσθέσουμε από τους λόγους του Θεού μας, που μας λένε με απόλυτη βεβαιότητα: «τίμα τον πατέρα και την μητέρα σου για να ζήσεις πολλά χρόνια στην χώρα που εγώ ο Κύριος και Θεός σου θα σου δώσω(Έξοδος κ΄, 12)». «Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω (Ματθ. ια΄ 15)». Αμήν.

  ΥΓ.: Θα ήταν παράλειψη, αν δεν πούμε πως κατά παρόμοιο τρόπο, συμβαίνει και στην μοναχική ζωή αυτό το γεγονός με τους πνευματικούς πατέρες μας. Πολλοί μοναχοί, δεν το λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους το σημαντικό αυτό θέμα, με αποτέλεσμα να συναντούν αξεπέραστες δυσκολίες. Όσοι μοναχοί εγκαταλείψαμε τους Γέροντές μας και δεν τους γηροκομήσαμε, η συνέχεια της ζωής μας ήταν δίχως προκοπή, παρόλο που αυξήσαμε την άσκησή μας, αυξήσαμε την συμμετοχή μας στην Θεία Μετάληψη, επιδοθήκαμε μάλιστα και στην νοερά προσευχή με πολύ αγώνα, αλλά ο καρπός της Θείας Χάριτος δεν φάνηκε. Γιατί συνέβη αυτό; Μήπως ο αγωνοθέτης μας Χριστός, φάνηκε σκληρός και δεν έδωσε καρπό; Μη γένοιτο να πούμε κάτι τέτοιο! Η απάντηση είναι απλή: όταν οι ψυχές των Γερόντων που εγκαταλείψαμε είναι πικραμένες από την εγκατάλειψή μας, τότε αυτό είναι το σίγουρο και μοναδικό εμπόδιο για την έλευση της Θείας Χάριτος στις ψυχές μας. Ώστε λοιπόν, μία και μοναδική συνταγή υπάρχει για να προκόψει κανείς και να ζήσει πολλά χρόνια: είναι η τήρηση της πέμπτης Εντολής.


  0 0

  Η κοπή είναι μόνο 100.000 τεμάχια ανά ονομαστική αξία. Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) ανακοινώνει τη διάθεση κυπριακών κερμάτων...

  0 0

  Μεσογειακά ζυμαρικά με πιπεριά, ελιές και ντοματίνια Υλικά 500 γρ. ριγκατόνι 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια...

  0 0

  In accordance with the teachings of our God-bearing Fathers, the powers of the soul are four: wisdom, prudence, courage and righteousness. These act through the so-called ‘tripartite’ nature of the soul, that is; the intelligent, incensive and appetitive (the soul’s desiring power). Wisdom’s task is to stimulate the incensive aspect; that of prudence or knowledge is to motivate the intelligent aspect to watchfulness and discernment; that of righteousness to direct the appetitive faculty towards virtue and God; and that of courage to regulate the five senses so that they take proper initiatives.


  0 0

  Ξεκινάει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, με τον αγιασμό που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, το πρόγραμμα καθημερινών...

  0 0

  Ευτυχισμένος ο άνθρωπος που τεμαχίζεται και προσφέρεται στους άλλους, που χύνεται και ποτίζει τους άλλους. Όταν ο καιρός της δοκιμασίας του έλθη, δεν θα τρομάξη. Δεν θα έχη να φοβηθή τίποτε. Ήδη θα έχη καταλάβει ότι μέσα στην ιερουργία της αγάπης ο άνθρωπος κατά χάριν μελίζεται και δεν διαιρείται, εσθίεται και ουδέποτε δαπανάται. Έχει γίνη κατά χάριν Χριστός, και έτσι η ζωή του τρέφει και ποτίζει τον αδελφό. Δηλαδή τρέφει και αυξάνει την ίδια του την ύπαρξη.

  Γέροντας Βασίλειος Ιβηρίτης


  0 0

  Δεκαεννέα έργα πρασίνου προϋπολογισμού άνω των 15 εκ. ευρώ σε επτά δήμους της Θεσσαλονίκης εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα...

  0 0

  Με τους ήχους των κανονιοβολισμών, το σφύριγμα των πλοίων και το μελωδικό χτύπημα των καμπαναριών ξεκίνησε νωρίς σήμερα το απόγευμα...

  0 0

  Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα «Εκκλησιαστικά κειμήλια: από την λειτουργική χρήση στην μουσειακή προβολή;», διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, το Σάββατο 22/9, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

  Στόχοι του Συνεδρίου είναι τόσο η προβολή του εκκλ/κού – πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας, όσο και η διερεύνηση, γενικότερα, των τρόπων με τους οποίους ένα εκκλησιαστικό Μουσείο, διαφυλάσσοντας και προβάλλοντας, ως φορέας μιας Τοπικής Εκκλησίας, τον πλούτο αυτό, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μορφωτικούς, εκπαιδευτικούς, ποιμαντικούς και άλλους σχετικούς με τον πολιτισμό σκοπούς.

  Το Συνέδριο, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των Εγκαινίων του «Εκθετηρίου Εκκλησιαστικών Κειμηλίων “Μήτηρ Θεού η Οξεία Επίσκεψις”», Μακρινίτσης, συνδιοργανώνεται με το Τμήμα Ιστορίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου και τον Φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός». Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κρήτης.

  Το Συνέδριο θα ξεκινήσει στις 9π.μ. με τις εγγραφές και θ’ ακολουθήσουν οι Χαιρετισμοί του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου και της Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κ. Ανθής Μπάτζιου – Ευσταθίου. Την κήρυξη του Συνεδρίου θα κάνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

  Το πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει ως εξής:

  Α’ Συνεδρία: Το Εκθετήριο Εκκλησιαστικών Κειμηλίων «Μήτηρ Θεού η Οξεία Επίσκεψις» στη Μακρινίτσα.

  Προεδρεύων: Νικόλαος Τσούκας, Γενικός Γραμματέας του Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός», για την Διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος.

  9:40–10:00 Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος Ι. Μ. Δημητριάδος.

  Θέμα: Το χρονικό της ίδρυσης του Εκθετηρίου Εκκλησιαστικών Κειμηλίων «Μήτηρ Θεού η Οξεία Επίσκεψις» στη Μακρινίτσα.

  10:00-10:20 Μαρία Νάνου, Διευθύντρια του Τομέα Έρευνας, Διαχείρισης και Συντήρησης Μνημείων και Κειμηλίων της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

  Θέμα: Οι συλλογές του Εκθετηρίου Εκκλησιαστικών Κειμηλίων «Μήτηρ Θεού η Οξεία Επίσκεψις» στη Μακρινίτσα και η προ(σ)κληση της διάδρασης του επισκέπτη με τον τόπο και την ιστορία του.

  10:20-10:40 Εισηγητής: Αλέξανδρος Καπανιάρης, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

  Θέμα: Σχεδιάζοντας το έντυπο και ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εκθετηρίου Εκκλησιαστικών Κειμηλίων Μακρινίτσας «Μήτηρ Θεού η Οξεία Επίσκεψις».

  Β’ Συνεδρία: Εκκλησιαστικά μουσεία – διαφύλαξη και προβολή κειμηλίων: θεολογικές προσεγγίσεις και πρακτικές συνεργασίας φορέων εκπαίδευσης και πολιτισμού με την Εκκλησία.

  Προεδρεύουσα: Νίκη Νικονάνου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

  11:20-11:40 Γεώργιος Φουστέρης, Επίκουρος Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

  Θέμα: Θεολογικές και πρακτικές παράμετροι στη διαχείριση εκκλησιαστικών κειμηλίων και μνημείων.

  11:40 – 12:00 Μαρία-Ξένη Γαρέζου, Προισταμένη του Τμήματος Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων και Αρχαιολογικού Κτηματολογίου της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

  Θέμα: Μουσειακή πολιτική και εκκλησιαστικά μουσεία.

  12:00 – 12:20 Ιωάννης Βαραλής, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

  Θέμα: Προγράμματα καταγραφής, ψηφιακής ανάλυσης και προβολής εκκλησιαστικών κειμηλίων Ανατολικής Θεσσαλίας: καλές πρακτικές συνεργασίας.

  12:20 – 12:40 Ιωάννης Χουλιαράς, Προιστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

  Θέμα: Προβολή και εκπαιδευτική αξιοποίηση των εκκλησιαστικών κειμηλίων: ένα γόνιμο πεδίο συνεργασίας τοπικών Εφορειών Αρχαιοτήτων και Εκκλησιαστικών Φορέων.

  Γ’ Συνεδρία: Διαχείριση εκκλησιαστικών κειμηλίων: εφαρμοσμένα παραδείγματα.

  Προεδρεύων: Παντελής Καλαιτζίδης, Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, Διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

  14:00 – 14:20 Εμμανουήλ Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας, Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

  Θέμα: Η διαχείριση των εκκλησιαστικών κειμηλίων της Σάμου και το «Κέντρο Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών» της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας.

  14:20-14:40 Γεώργιος Τσιγάρας, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

  Θέμα: Η σημασία των Εκκλησιαστικών Μουσείων στη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης και η συμβολή τους στην τοπική ιστορία: το παράδειγμα της Θράκης.

  14:40-15:00 Δημοσθένης Στρατηγόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Γραμματείας – Ελληνικής Παλαιογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

  Θέμα: Τα χειρόγραφα και τα παλαίτυπα των Εκκλησιαστικών Μουσείων Ξάνθης και Κομοτηνής και η εκπαιδευτική αξιοποίησή τους.

  15:00 – 15:30 Συζήτηση – ερωτήσεις

  Λήξη του Συνεδρίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιο

  Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

  7:00 – 10:30

  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου.
  Μετάβαση στη Μακρινίτσα. Επίσκεψη στα εκκλησιαστικά μνημεία του οικισμού.
  17:30 : Τελετή Εγκαινίων Εκθετηρίου Εκκλησιαστικών Κειμηλίων «Μήτηρ Θεού η Οξεία Επίσκεψις»

  Δηλώσεις Συμμετοχής

  Το Συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν:

  ü Φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τμημάτων.

  ü Υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές.

  ü Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται για διαθεματικές προσεγγίσεις με αξιοποίηση πληροφοριακού υλικού ενοτήτων, που σχετίζονται με την εκκλησιαστική παράδοση και ιστορία.

  ü Ερευνητές, μελετητές της τοπικής ιστορίας.

  ü Ιερείς, Εκκλησιαστικοί Επίτροποι, Στελέχη Ενοριών.

  ü Στελέχη Δήμων, Περιφερειών, Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων.

  Οι δηλώσεις συμμετοχής θα αποσταλούν στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού μέσα από την ιστοσελίδα http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/


  0 0

  Ένας ηλικιωμένος άνδρας με ενήλικα γιο μπήκε στο τραίνο και έκατσε στη θέση του. Ο νεαρός κάθισε δίπλα από το...

  0 0

  20150919-2

  Ζούμε τον Χριστό, πετάμε! Τότε νιώθουμε μεγάλες χαρές κι έχουμε ωραία πνευματικά βιώματα. Τότε σιγά-σιγά γινόμαστε αιχμάλωτοι του αγαθού, αιχμάλωτοι του Χριστού. Κι όταν γίνει κανείς αιχμάλωτος του καλού, τότε δεν μπορεί να κακολογήσει, δεν μπορεί να μισήσει, δεν μπορεί να πει ψέματα. Δεν μπορεί, και να θέλει ακόμη.

  Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης


  0 0

  Δικαίως φέτος συμπεριλήφθηκε στους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο νησί, κυρίως χάρη σε επισκέπτες που ανακάλυψαν πως εκεί βρίσκονται οι εντυπωσιακοί Καταρράκτες...

  0 0

  20150920-1Τα «πουλάκια» προστατεύονται από την φιλόστοργη μάνα που έχει φτερά σεμνότητας και τα θερμαίνει με την ευλάβεια και το φόβο του Θεού. Όταν όμως είναι «μαδημένη», τα ξεπαγιάζει. Τα πρώτα πνευματικά κρυολογήματα τα παιδιά τα παίρνουν από τα ανοικτά παράθυρα των αισθήσεων των γονέων. Περισσότερο τα κρυολογεί η μητέρα, όταν δεν είναι ντυμένη με την σεμνότητα και προσπαθεί ακόμη να «μαδάει» και τα παιδιά της.

  Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης


older | 1 | .... | 1382 | 1383 | (Page 1384) | 1385 | 1386 | .... | 1462 | newer