Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 1441 | 1442 | (Page 1443) | 1444 | 1445 | .... | 1462 | newer

  0 0

  20151224-1
  Για μας τους Χριστιανούς, τους φωτισμένους και διαφωτισμένους εν Χριστώ, τα πάντα σε αυτό τον κόσμο έχουν νόημα και αξία εφόσον αποτελούν μέσον και οδό προς την αιωνιότητα. Επειδή εμείς βλέπουμε εκείνο που δεν φαίνεται και ατενίζουμε το αόρατο, ρυθμίζουμε όλη μας τη ζωή μέσα στον χρόνο με βάση εκείνο που είναι αιώνιο, το ανθρώπινο με βάση το Θεανθρώπινο. Όσο υπάρχει κάτι το αιώνιο μέσα στα όρια του χρονικού, συντηρούμαστε με αυτό. Όταν όμως αυτό εκλείπει, το αναζητούμε πέρα από τον χρόνο, στο βασίλειο του ατελεύτητου και αόρατου. Ατενίζουμε τα πάντα υπό το πρίσμα της αιωνιότητας, δηλ. υπό το πρίσμα του Χριστού, αφού Εκείνος είναι ο αιώνιος Θεός και Κύριος.

   

  Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς


  0 0

  Μέθοδος Εκτέλεσης Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες 1 εκ. και τα...

  0 0

  Christ came to earth in two capacities, the human and the divine. At His Passion, His body suffered. He was crucified, and, despite knowing that He would rise, He overcame the temptation to descend from the Cross so that people would know He’s God. We today are saved through the Cross. Through prayer. A woman said to me: ‘I don’t know how to pray’. ‘Take a komboskini and say the Jesus Prayer’, I advised. And her mind was enlightened.


  0 0

  Για την μακραίωνη ιστορία του Ιερού Ναού της Γεννήσεως του Χριστού στου Ψυρρή, μας ομιλεί ο Εφημέριος Αρχιμανδρίτης π.Θεοδόσιος. Ο εν λόγω...

  0 0

  Τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του έκανε το σχολείο της ελληνικής κοινότητας της Αντίς Αμπέμπα στην Αιθιοπία και η πρεσβεία της Ελλάδας...

  0 0

  Η αναβίωση των εθίμων διατηρεί ζωντανές τις παραδόσεις αιώνων και άρρηκτους τους δεσμούς των κατοίκων κάθε περιοχής με τις ρίζες...

  0 0

  Τι είναι οι πολυκυστικές ωοθήκες;                                                                    Πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο σύνδρομο με διάφορες κλινικές εκδηλώσεις όπως διαταραχές εμμήνου ρύσεως, ακμή,...

  0 0

  20151224-2
  Να ξέρουμε όμως εμείς, οι ευσεβείς, ότι όσο βρισκόμαστε στην αμαρτία, δηλαδή στην παράβαση των θειων εντολών του Χριστού, του Θεού, ακόμη και αν διαβάζουμε όλες τις προσευχές των οσίων, τα τροπάρια, τα κοντάκια και τους κανόνες κάθε μέρα και κάθε ώρα, δεν θα καταφέρουμε με αυτό τίποτα. Επειδή ο ίδιος ο Κύριος, ο Χριστός, σαν με μομφή και παράπονο, λέγει σε μας: «Τί δε με καλείτε Κύριε, Κύριε, και ου ποιείτε α λέγω;», δηλαδή όσο ζείτε παραβαίνοντας τις εντολές μου, μέχρι τότε μάταια με καλείτε με πολλές και πολύωρες προσευχές. Μία μόνον υπάρχει ευχάριστη σ’ Αυτόν προσευχή: είναι η έμπρακτη προσευχή, που συνίσταται στο να απομακρυνθούμε με όλη τη ψυχή μας διά παντός από κάθε παράβαση των αγίων εντολών του και να στερεωθούμε με αυτό στο φόβο του εκτελώντας κάθε δίκαιο έργο με πνευματική χαρά και ειλικρινή αγάπη.

  Άγιος Μάξιμος ο Γραικός


  0 0

  Έμμεσο μήνυμα στο Βρετανικό Μουσείο για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα έστειλε η Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η οποία στις 13 Δεκεμβρίου υιοθέτησε...

  0 0

  Ο Ιωάννης (Ζαν) Σταύρου, Πρωτοψάλτης του ι.ν. αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως Θεσσαλονίκης ψάλει το Κάθισμα των Χριστουγέννων «Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί».


  0 0

  «Σήμερον γεννάται εκ παρθένου». Δοξαστικός ύμνος της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων μετά κανοναρχίας. Ψάλλει η 60μελής χορωδία του Άρχοντος μουσικοδιδασκάλου της Μ.Τ.Χ.Ε. Θεοδώρου Βασιλικού.

  .


  0 0

  Καλοφωνικός ειρμός «Άστρον ήδη ανατέταλκεν» Μπαλασίου Ιερέως εις ήχον α΄ μετά χορωδιακής απόδοσης κρατήματος του Γεωργίου Τσατσαρώνη. Τον καλοφωνικό ειρμό αποδίδει αριστοτεχνικά ο Άρχων Υμνωδός της ΜΧΕ Γιώργος Χατζηχρόνογλου. Να σημειωθεί ότι αυτός ο καλοφωνικός ειρμός, αναφέρεται στο μεγάλο γεγονός της Γέννησης του Xριστού, γι’ αυτό και ο χαρακτήρας του είναι έκδηλα πανηγυρικός και χαρμόσυνος.

  «Άστρον ήδη ανατέταλκεν εκ φυλής Iούδα· όπερ επιγνόντες βασιλείς, κινήσεις ανατολών ποιούνται· και φθάσαι επείγοντο, όνπερ θεάσασθαι Xριστόν εν Bηθλεέμ σαρκί τικτόμενον.»

  Η επεξεργασία της εικόνας και του βίντεο έγιναν από τον Λεωνίδα Τσούκαλα, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής Εκκλ. Ιδρύματος Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

  Για περισσότερα video στο YouTube πατήστε εδώ


  0 0

   

  Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μιλάει για τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων και τονίζει τη σημασία της Γεννήσεως του Χριστού για τη ζωή όλου του κόσμου.

   


  0 0

  20151225-1
  Όταν περιοριστούν οι επιθυμίες μας στη λιτή τροφή (στο ξεροκόμματο) και στη λίγη ξεκούραση της σκελετωμένης μας σάρκας, τότε αγάλλεται η ψυχή μέσα στο λείψανό της.

   

   

  Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης


  0 0

  Προσθέστε τη συνταγή στα αγαπημένα σας άρθρα για να τη βρείτε εύκολα όταν θα τη χρειαστείτε για τα γιορτινά σας...

  0 0

  The road to perfection is long. Pray that God will give you strength. Bear your lapses with patience and, when you’ve quickly regained your feet, start running. Don’t stand there, at the place where you fell, crying your heart out and sobbing unconsolably, like a little child.


  0 0

  Για πρώτη φορά τεκμηριώνεται επιστημονικά πως το παρεκκλήσι των Κλαπών και η Φυλακή του Χριστού στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως...

  0 0

    Δεν άντεχαν οι απλοί άνθρωποι να αφήνουν τον ύμνο και την τιμή της Παναγίας μόνο στο ψαλτήρι. Γι’ αυτό...

  0 0

  20151225-2
  Άμα συμμορφωθείς εφαρμόζοντας τα λόγια του Θεού και δεν έχεις τύψεις στη συνείδησή σου και έχεις ηρεμία και κάνεις καλά έργα, μπαίνεις στην προσευχή απαλά, σιγά-σιγά, μέχρι να έλθει η χάρις.

  Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης


  0 0

  Εορτάζει στις 26 Δεκεμβρίου εκάστου έτους. Λεχώ άμωμον ανδρός μη γνούσαν λέχος, Δωροις αμώμοις δεξιούμαι τοις λόγοις. Mολπήν αγνοτάτη λεχοί...

older | 1 | .... | 1441 | 1442 | (Page 1443) | 1444 | 1445 | .... | 1462 | newer