Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 1451 | 1452 | (Page 1453) | 1454 | 1455 | .... | 1462 | newer

  0 0

  Ομιλία του Ιερομονάχου Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Δ΄Ματθαίου. Η ομιλία έγινε στις 2 Ιουλίου 2017 στο αρχονταρίκι της Ι.Μ. Παντοκράτορος Σωτήρος Χριστού, Αγ. Αθανασίου Κερκύρας.


  0 0

  Η Εκκλησιαστική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό την διεύθυνση του π. Νικόλαου Λυμπουρίδη ερμηνεύει μέλη της βυζαντινής και μεταβυζαντινής μελοποιΐας . Πρόκειται για συναυλία ενταγμένη στις ψαλτικές εκδηλώσεις του Ζ΄ Μουσικολογικού και Ψαλτικού Συνεδρίου του Ιδρύµατος Βυζαντινής Μουσικολογίας, που πραγµατοποιήθηκε το τριήµερο 18-20 Οκτωβρίου 2018, στην Αθήνα.

  Πρόγραμμα:
  1. «Ἡδυνθείη αὐτῷ ἡ διαλογή μου», στίχος των Ανοιξανταρίων, μέλος Ιωάννου τού Κλαδά (περί το 1400) σε σύντμηση Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος († 1840), ήχος πλάγιος δ´.
  2. «Ἀξίως τοῦ ὀνόματος», δοξαστικό των Εσπερίων του αγίου Γεωργίου, μέλος Ιακώβου Πρωτοψάλτου († 1800), ήχος πλάγιος β´.
  3. «Την παγκόσμιον δόξαν», δοξαστικό θεοτοκίο της Οκτωήχου, μέλος Θεοφάνους Βατοπαιδινού, ήχος α´.
  4. «Ἄξιόν ἐστιν ὡς ἀληθῶς», μεγαλυνάριο θεοτοκίο ψαλλόμενο στην θ. Λειτουργία του ι. Χρυσοστόμου, μέλος Μιχαήλ Χατζηαθανασίου (†1948), ήχος α´ επτάφωνος.


  0 0
 • 01/08/19--17:00: Ψάχνουν μάταια
 • Μόνο ο Χριστός είναι το αληθινό φως, το κατ’ εξοχήν φως, το κυρίως φως, το ζωοπάροχο. Εν τούτοις οι άνθρωποι άφησαν το φως κι έτρεξαν να ψάχνουν μάταια για άλλα φώτα, που τάχα θα τους χαροποιήσουν. Όσοι ακολουθούν αυτό το φως της αληθείας καθίστανται υιοί φωτός, φωτόμορφα τέκνα της Εκκλησίας. Αφετηρία της νέας ζωής ως υιών του Θεού είναι το πανάγιο θέλημα του Πανάγαθου Θεού.

  Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης


  0 0

  20160109-1
  Αν θέλεις να διορθώσεις κάποιον από τα σφάλματά του, μη νομίσεις πως θα το κατορθώσεις μόνο με τις δικές σου δυνάμεις. Αν προσπαθήσεις μόνος σου, ίσως και να τον βλάψεις ακόμα με τα πάθη σου, όπως με την υπερηφάνεια και τον εκνευρισμό που προκύπτει απ’ αυτήν.


  0 0

  Το κοινόν χρέος εξεπλήρωσε σε ηλικία 86 ετών ο σπουδαίος κλασικός φιλόλογος Φάνης Κακριδής, υιός του σπουδαίου κλασικιστή Ιωάννη Κακριδή. Ο σπουδαίος φιλόλογος και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων άφησε πίσω του πλούσιο επιστημονικό έργο, και σημαντική παρακαταθήκη σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής.

  Ο Φάνης Κακριδής γεννήθηκε  το 1933 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο της Μαγεντίας και Τυβίγγης, όπου εργάστηκε και ως λέκτορας στο γνωστικό αντικείμενο της αρχαίας και νέας ελληνικής γλώσσας. Το 1964 εκλέχτηκε καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου και παρέμεινε έως το 1982.  Θήτευσε, ακόμη, στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Πάτρας και αφυπηρέτησε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το 2000. Ασχολήθηκε με την επική ποίηση, το Αττικό δράμα και την κωμωδία του Αριστοφάνη, αλλά και με θέματα διδακτικής, αναλυτικών προγραμμάτων και μετάφρασης. Σημαντικό έργο του είναι η Αρχαία Ελληνική Γραμματολογία, που προορίζεται για καθηγητές και μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης.

  Αιωνία και άληστος η μνήμη του.


  0 0

  Tο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: «Το ελληνικό θεατρικό έντυπο από τον 19ο στον 21ο αιώνα». Οι εργασίες του Συνεδρίου θα θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Κτήριο του ΕΚΠΑ, στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης», στις 17-18-19 Ιανουαρίου 2019.

  Αντικείμενο του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των συνθηκών παραγωγής, κυκλοφορίας και πρόσληψης κάθε είδους έντυπης έκδοσης σχετικής με το θέατρο από τον 19ο αιώνα έως σήμερα. Η προσέγγιση που προτείνεται είναι ανοικτή και περιλαμβάνει ειδικά θεατρικά/θεατρολογικά περιοδικά και εφημερίδες, θεατρικά προγράμματα (μορφή, περιεχόμενο, εξέλιξη στον χρόνο, κ.λπ.), εκδότες και εκδοτικούς οίκους που διακρίθηκαν για την ιδιαίτερη προσφορά τους στην έκδοση θεατρικών έργων ή θεωρητικών κειμένων για το θέατρο, κλπ. Το συνέδριο ενδιαφέρεται ακόμη να διερευνήσει τις μεταβολές που η ψηφιακή μετάβαση επιφέρει στα θεατρικά έντυπα καθώς και τον ρόλο του διαδικτύου στη δημιουργία και διάχυση των σχετικών έργων.

  Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 74 ομιλητές πανεπιστημιακοί, ερευνητές, ειδικοί επιστήμονες, διδάκτορες και υποψήφιοι διδάκτορες από τους χώρους της Θεατρολογίας, της Φιλολογίας, της Ιστορίας του Βιβλίου και της Αρχειονομίας με ευρεία θεματική που ενδιαφέρει μελετητές του Θεάτρου, των Νεοελληνικών Γραμμάτων, του Τύπου και της Εκδοτικής Ιστορίας.

  Οι εισηγήσεις θα αναπτύξουν ζητήματα και ερευνητικά πορίσματα που εντάσσονται στους θεματικούς άξονες:

  • Θεατρικές εκδόσεις και σειρές (Θεατρικά έργα-Μελέτες)
  • Εκδότες – Τυπογραφεία
  • Θεατρικά Περιοδικά και Εφημερίδες
  • Θεατρικά Προγράμματα
  • Η παρουσία του θεάτρου σε μη θεατρικά περιοδικά και εφημερίδες
  • Αναγνωστικό κοινό και θεατρικό έντυπο
  • Η αγορά του θεατρικού εντύπου
  • Κρατική πολιτική – Οικονομικές ενισχύσεις – Βραβεύσεις
  • Λογοκρισία
  • Ψηφιακή μετάβαση και θεατρικό έντυπο

  Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Κτήριο του ΕΚΠΑ, στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης», στις 17-18-19 Ιανουαρίου 2019 και είναι ανοικτό σε κάθε ακροατή που ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει.

  Για το πρόγραμμα βλέπε εδώ


  0 0

  Μπορεί να λείπει ο κιμάς από τους λαχανοντολμάδες,όμως, τους περισσεύει η γλύκα και τα αρώματα. Σταφίδες και κουκουνάρια, κανέλα, άνηθος...

  0 0

  We forget that, if we judge others, God will also judge us. We forget that we have no right to judge our neighbour, because it’s not our business, but that of God, Who is the Supreme Judge and Who alone knows our heart and can deliver a fair verdict. But we judge our neighbours, and often enough very harshly. We don’t think that perhaps they’ve already repented and that their sins have been forgiven because of this deep repentance.


  0 0

  Η Παναγία Σουμελά φρουρός των βόρειων συνόρων της Ελλάδας, ιερό κέντρο του ανά τον κόσμο ποντιακού ελληνισμού. Στις πλαγιές του...

  0 0

  Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στις 13:00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος / Greek Film Archive (κινηματογράφος Λαΐς) Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κεραμεικός (Σταθμός μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ), θα γίνει προβολή της ταινίας «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙ-ΠΑΡΑΜΥΘΙ». Θα ακολουθήσει συζήτηση. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  Διασκευή σεναρίου: + π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος
  Από το διήγημα του: + Ηλία Βουλγαράκη, καθηγητή Θεολογικής Σχολής
  Εκτέλεση παραγωγής: Viewmaster films
  Παραγωγή: ΤΕΧΝΑΒΑ
  Σκηνοθεσία: Ευθύμης Χατζής

  Μετά την προβολή της ταινίας θα μιλήσουν:
  – ο Ευθύμης Χατζής, σκηνοθέτης
  – ο Παναγιώτης Κλειδαράς, υπεύθυνος φωτογραφίας
  – ο Σύμβουλος στο έργο, Γιώργος Αλεβιζόπουλος
  – ο Κινέζος ηθοποιός Χάο και
  – ο Κώστας Γανωτής.

  Τη συζήτηση θα συντονίσει η Σοφία Χατζή, ραδιοφωνική παραγωγός


  0 0

  Δεν πρέπει να απελπιζόμαστε, όταν αγωνιζόμαστε αλλά δεν βλέπουμε καμιά πρόοδο παρά μόνο μηδενικά συνέχεια. Όλοι οι άνθρωποι μηδενικά κάνουμε, ποιος περισσότερα και ποιος λιγότερα. Βλέποντας ο Χριστός τη μικρή μας προσπάθεια, βάζει ανάλογα μια μονάδα στην αρχή και έτσι παίρνουν αξία τα μηδενικά μας και βλέπουμε λίγη προκοπή. Γιʼ αυτό δεν πρέπει να απελπιζόμαστε, αλλά να ελπίζουμε στο Θεό.

  Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης


  0 0

  Κατά τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο οι πράσινες σαλάτες έχουν την τιμητική τους, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία σε συνδυασμούς υλικών και...

  0 0

  Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν και εφέτος τα Θεοφάνεια και ο αγιασμός των υδάτων του ποταμού Ίζαρ, που διασχίζει το Μόναχο.

  Μετά την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και το Μέγα Αγιασμό στις τρεις Ενορίες του Μονάχου, ο ιερός κλήρος και ο λαός μετέβησαν στην κεντρική γέφυρα του Μονάχου, απέναντι από το Γερμανικό Μουσείο, (το μεγαλύτερο τεχνικό μουσείο στον κόσμο), όπου και τέλεσαν την ακολουθία του αγιασμού του ποταμού Ίζαρ, που πηγάζει από τις Άλπεις και διασχίζει το Μόναχο.

  Στη τελετή υπήρξε και μια συγκινητική πρωτοπυπία. Για πρώτη φορά ανέσυρε από τα παγωμένα νερά του ποταμού τον τίμιο Σταυρό μία μαθήτρια 11 ετών, η Καίτη Μαντζαρίδη. Η Καίτη «ζήλεψε» τα αδέλφια της Γεώργιο, 19 ετών και Αλέξανδρο 18 ετών, οι οποίοι για τέταρτη συνεχή χρονιά, παρά το ψύχος «βουτούν» στα παγωμένα νερά του ποταμού για να ανασύρουν τον Σταυρό. Και τα τρία αδέλφια είναι εγγόνια του ομότιμου καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Γεωργίου Μαντζαρίδη.

  Την τελετή του Αγιασμού τέλεσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας και προιστάμενος της ιστορικής Σαλβάτορκιρχε, Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, προιστάμενος της Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου και ο Πρωτοπρεσβύτερος του Πατριαρχείου Αντιοχείας π. Fayez Mansour. Τους βυζαντινούς ύμνους ἐψαλλε καλλιφωνότατα ο καθηγητής της Ορθοδόξου Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου κ. Αθανάσιος Βλέτσης, πλαισιούμενος από μέλη του Βυζαντινού χορού Ιεροψαλτών. Το τροπάριο των Θεοφανείων εψάλλη σε διάφορες γλώσσες, ελληνικά, σερβικά συριακά, και τα αναγνώσματα στα ελληνικά και γερμανικά.


  Παρέστησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης, ο Πρεσβύτερος-Οικονόμος Πλούταρχος Κωσταντινίδης, ο εκπρόσωπος της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής Μονάχου Alexander Hoffmann, η Ευαγγελική Πάστορας Barbara Kittelberger, ο πρόεδρος της Ομάδος των Χριστιανικών Εκκλησιών Μονάχου, πάστορας Gottfried v. Segnitz, εκπρόσωπος του Δημαρχείου Μονάχου και άλλοι βαυαροί επίσημοι.

  Από πλευράς της Παροικίας μας παρέστη η Γενική Πρόξενος κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, η οποία και απηύθυνε χαιρετισμό, πρόεδροι και μέλη ελληνικών οργανισμών και συλλόγων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μονάχου κ. Σταύρος Κωσταντινίδης, η πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Επιστημόνων κ. Φανή Αθέρα, η κ. Αναστασία Ντικ (Σύλλογος Ποντίων) ο Νίκος Μαρής (Σύλλογος Κρητών), ο δημοσιογράφος Γεώργιος Παππάς, η πρόεδρος του Βαυαρικού Συλλόγου πλωτών Σχεδίων ποταμού Ίσαρ κ. Helga Lauterbach κ.α.

  Η βαυαρική τηλεόραση παρουσίασε σε τρίλεπτη εκπομπή τον αγιασμό του Ίζαρ με ιδιαίτερη αναφορά στους κολυμβητές που ανέσυραν τον Σταυρό και οι τοπικές εφημερίδες αναφέρθηκαν στο γεγονός αυτό.


  0 0

  Η Αδελφότης των Οφφικιάλων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Απόστολος Μάρκος» εχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19.00, στον Ιερό Ναό του Αγίοu Αθανασίου του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στην Άνω Κυψέλη, Πυθίας 49 και Κρίσσης 58-60.

  Μετά την εισήγηση του Προέδρου Άρχοντος Μ. Πρωτεκδίκου, Καθηγητού κ. Θεοδώρου Ι. Παναγοπούλου για τον απολογισμό δραστηριότητος της Αδελφότητος, θα ομιλήσει η Αρχόντισσα Διαδασκάλισα του Γένους κυρία Ισμήνη Κριάρη, καθηγήτρια και Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα:

  «Ο Στρατής Τσίρκας και ο Ναγκίμπ Μαχφούζ. Δύο ξεχωριστοί συγγραφείς της Αιγύπτου».

  Της κοπής θα προηγηθούν επίκαιροι ύμνοι από την Χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου υπό τη διεύθυνση του κυρίου Γιάννη Βρυζάκη.

  Η ανωτέρω χορωδία θα αποδώσει Ελληνικά τραγούδια.

  Η εκδήλωση θα κλείσει με την καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας από τον εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεώργιο.

  Θα επακολουθήσει δεξίωση.

  Προσκαλείσθε να παρευρεθείτε.


  0 0

  36 χρόνια μετά τη δημιουργία του, ένα από τα πιο σημαντικά έργα μοντέρνας τέχνης της Κύπρου βγαίνει από την αφάνεια...

  0 0

  Το κάπνισμα και ο διαβήτης από μόνα τους είναι επιβαρυντικά για την υγεία ενός ανθρώπου και πιθανώς θανατηφόρα. Aν όμως...

  0 0

  20160109-2
  «Αποκρύπτει πολλές φορές 0 Θεός από τα μάτια μας και τα καλά που έχομε αποκτήσει. Ήλθε όμως αυτός που συνηθίζει να επαινεί, ή μάλλον να πλανά, και με τους επαίνους μάς άνοιξε τα μάτια. Και μόλις αυτά άνοιξαν, εξαφανίστηκε από μέσα μας 0 πνευματικός πλούτος.»

  Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος


  0 0

  Μία δραστηριότητα, που αναπτύχθηκε από την Ενορία της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς από το 2015,για να προστεθεί στις υπόλοιπες ποιμαντικές της δράσεις, είναι...

  0 0

  Τη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων εόρτασαν στις 7 Ιανουαρίου 2019, οι Ρωσόφωνοι αδελφοί μας που διαμένουν στη Λεμεσό. Το βράδυ...

  0 0

  Εορτάζει στις 10 Ιανουαρίου εκάστου έτους. Η Μούσα Γρηγόριος, ου Νύσσα θρόνος, ου Πιερίαν, αλλ  Ἐδὲμ σκηνήν έχει. Γρηγόριον δεκάτη...

older | 1 | .... | 1451 | 1452 | (Page 1453) | 1454 | 1455 | .... | 1462 | newer