Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 1455 | 1456 | (Page 1457) | 1458 | 1459 | .... | 1462 | newer

  0 0

  Υϊός του Στέφανου Νεμάνια, μεγάλου ζουπάνου των Σέρβων, ο κατά κόσμον Ράτσκο. Γεννήθηκε γύρω στα 1176. Από νέος ποθούσε τη...

  0 0

  Η ιστορία της Ιεράς Μονής Τατάρνης αποτελεί ένα σημαντικό μοναστικό κέντρο καθώς η προσφορά του στην Ορθοδοξία και το Έθνος υπήρξε σημαντική από την αρχή της λειτουργίας της έως τις ημέρες μας. Στο μοναστήρι που καταστράφηκε το 1963 μετά από κατολίσθηση ταξίδεψε το Πρακτορείο Ορθοδοξία καταγράφοντας μοναδικές εικόνες. Το πνευματικό οδοιπορικό στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Ταρτάνης αναδεικνύει περίτρανα το μεγαλείο της Ορθοδοξίας ανά τους αιώνες. Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr

  Αποστολή: Δημήτρης Στρουμπάκος, κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος, μοντάζ: Παναγιώτης Ποδαρόπουλος.


  0 0

  Ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης, Δρ. Θεολογίας και  πρωτοσύγκελλος Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, στο πρώτο μέρος της σειράς «Ερευνάτε τας Γραφάς» κάνει μία εισαγωγή στην Παλαιά Διαθήκη και παρουσιάζει τους προβληματισμούς γύρω από το θεόπνευστο κείμενο και τα βιβλία που απαρτίζουν τον κανόνα της Παλαιάς Διαθήκης.


  0 0

  Η θεώρηση της αμαρτίας ως παρανομίας «του νόμου του Θεού» κι όχι ως ασθένεια που κληρονομούμε ως τέκνα του πρώτου Αδάμ, είναι φυσικό να δημιουργεί ενοχές. Γιατί η αμαρτία, αν γίνει δεύτερη φύση με τον καιρό, αποκτά εξουσία στη ψυχή μας, ώστε «αυτό που δε θέλουμε να κάνουμε, το κάνουμε», κατά τον Απόστολο Παύλο. Αλλά αυτό, όπως καταλαβαίνουμε, προκαλεί πίεση, χάνεται η ειρήνη, έρχεται η ταραχή, με ό,τι σημαίνει αυτό για την καθημερινότητά μας.

  Οι άγιοι Πατέρες και οι άγιες Μητέρες μας, ως γνώστες της ανθρώπινης φύσης – επειδή γνώρισαν το βάθος τους εαυτούς τους, μας μιλούν για την αμαρτία, που ελλοχεύει μέσα μας, ως ασθένεια. Κανείς τότε δεν θα έχει ενοχές γιατί είναι ασθενής, αλλά φροντίζει να θεραπευτεί για να χαρεί τη ζωή, τις σχέσεις του, τα χαρίσματά του, να ζήσει φυσιολογικά.

  Η Εκκλησία, ως τρόπος ζωής, είναι στον κόσμο ως θεραπευτήριο. Οι κληρικοί έχουν την αποστολή, διακονώντας στο έργο της Εκκλησίας, να θεραπεύουν τους ανθρώπους που προσέρχονται σ’ αυτούς, με τα μέσα που η Εκκλησία διαθέτει: την ορθή πίστη, τη νηστεία, την προσευχή, τα μυστήρια. Αυτό είναι το κύριο έργο τους, τα υπόλοιπα πάρεργο.

  Μεγαλώνοντας σε μια κοινωνία που έχει στοιχεία καθωσπρεπισμού, πουριτανισμού, ανθρωποκεντρισμού, δεν είναι παράξενο που η πλειοψηφία των μελών της πάσχει από κατάθλιψη, καταπίεση, άγχος και νευρώσεις. Το τραγικό είναι οι λειτουργοί της Εκκλησίας, όπως και οι άνθρωποι της να συμπεριφέρονται το ίδιο προσπαθώντας να ρυθμίσουν την εξωτερική συμπεριφορά, αγνοώντας τη γνώση του εσωτερικού κόσμου. Τότε ποια ελπίδα θα έχει ο κόσμος;

  Το μήνυμα της Εκκλησίας σήμερα, όπως και κάθε εποχή, είναι μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, χαράς. Γιατί νικήθηκε από το νέο Αδάμ, το Χριστό, ο θάνατος με τις ποικίλες μορφές του. Αυτό σημαίνει πως η αμαρτία – οποιασδήποτε μορφής – δεν είναι πια η αθεράπευτη ασθένεια, ότι και να ’ναι όπως και να ζει, δεν είναι μόνος. Αρκεί να θέλει να θεραπευτεί για να ζήσει.

  Μπορεί, ενδεχομένως, τα πιο πάνω ν’ ακούγονται ως ωραία λόγια θεολογικής έξαρσης. Όσοι όμως τα έζησαν ή τα ζουν μπορούν να ομολογήσουν ότι έχουν μια όμορφη πραγματικότητα, που χαρίζει αυτό που στο βάθος ο καθένας μας θέλει: την ελευθερία και τη χαρά.

  Ας μη μένουμε προσκολλημένοι στα αρνητικά του εαυτού μας και του κόσμου μας. Ας μη γίνεται η ζωή μας μίζερη, κοιτώντας συνεχώς τις αδυναμίες και τις αμαρτίες μας. Ποια σημασία, άλλωστε, μπορεί να έχει ο εαυτός μας; Σημασία έχει ο Χριστός που η αγάπη Του τον έκανε να γίνει «ως εις εξ ημών», να κατέβει στον Άδη, όπως εμάς, και να νικήσει το μεγαλύτερο εχθρό μας, το θάνατο.

  Να γιατί η διδασκαλία Του λέγεται Ευαγγέλιο και η παρουσία Του σηματοδοτούσε τη Βασιλεία του Θεού που χαρακτηρίζεται από χαρά, χαρά, χαρά. Δεν είναι κρίμα να μένουμε ακόμα στο θάνατο;


  0 0

  Ο κ. Βασίλειος Τουλουμτσής, Θεολόγος, απευθύνει εισαγωγικό χαιρετισμό εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής στην Θεολογική Ημερίδα: «Τα προσωπεία του προσώπου – Κριτικές θεολογικές τοποθετήσεις στην οντολογία του προσώπου». Διοργάνωση: Σύλλογος Θεολόγων «Μέθεξις», Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


  0 0

  Η προστασία της κτίσης, η οποία είναι το τελειότερο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο, πάντοτε αποτελούσε ένα από τα πρωταρχικά μελήματα της ορθόδοξης εκκλησιάς και θεολογίας. Οι απόψεις και οι προσπάθειες του Χριστιανισμού για την προστασία του περιβάλλοντος βρέθηκαν αρκετές φορές στο στόχαστρο, είτε από διαφορετικές Θρησκείες και απόψεις είτε από φανατισμένους οικολόγους, οι οποίοι θεωρούσαν τον χριστιανισμό ως την κύρια αιτία των οικολογικών προβλημάτων λόγο των ανθρωποκεντρικών αντιλήψεων που θεωρούσαν ότι προωθεί εις βάρος της φύσης.

  Εάν εμβαθύνουμε την έρευνα μας στις οικολογικές δραστηριότητες του χριστιανισμού θα καταλάβουμε αμέσως πως οι κατηγορίες εναντίον του είναι πλήρως αβάσιμες. Οι θρησκευτικοί φορείς σε συνεργασία με την θεολογία προσπαθούν διαρκώς να αναπτύξουν και να διαδώσουν το οικολογικό ήθος στους ανθρώπους, μέσα από σπουδαίες ομιλίες ιερέων, άρθρα και συγγράμματα καταξιωμένων ξένων και ελλήνων θεολόγων, όπως «Η ευχαριστιακή θεώρηση του κόσμου και ο σύγχρονος άνθρωπος», ένα έργο του μητροπολίτη Περγάμου, Ιωάννη Ζηζούλια, το οποίο τονίζει το ενδιαφέρον της εκκλησιάς για την περιβαλλοντική κρίση. [53] Επίσης ένα σημαντικό έργο διάδοσης της περιβαλλοντικής ηθικής είναι η διοργάνωση οικολογικών σεμιναρίων και ημερίδων που έχουν ως σκοπό την ενημέρωση των ανθρώπων για τα οικολογικά ζητήματα που ταλαιπωρούν το περιβάλλον και τους ίδιους, αλλά και να τους δοθούν τα κατάλληλα εφόδια για να μπορέσουν να τα καταπολεμήσουν.

  Επιπροσθέτως το σημαντικότερο έργο των ορθόδοξων φορέων είναι να παρακινούν διαρκώς τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης να εντάξουν περιβαλλοντικά μαθήματα στην διδακτική υλη των μαθητών, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο την περιβαλλοντική ηθική και παιδεία στα νεότερα άτομα, εξοπλίζοντας τους με τα απαραίτητα εφόδια για τον δύσκολο αγώνα της καταπολέμησης των οικολογικών ζητημάτων.

  Μέσα από τα έργα και την προσπάθεια της θρησκείας για την καταπολέμηση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και την σωτηρία της κτίσης, γίνεται φανερή η θέληση της να προσεγγίσει τον τομέα της οικολογίας, με σκοπό να συνεργαστούν από κοινού για την εξάλειψη των σύγχρονων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Στην αντίπερα όχθη, η οικολογία δεν έχει καταβάλει καμία προσπάθεια συνεργασίας γεγονός αρκετά θλιβερό.

  Διαφορές ανάμεσα σε Οικολογία και Εκκλησία 

  Η διαμάχη ανάμεσα στην οικολογία και την εκκλησία δεν περιορίζεται μόνο στα περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά επεκτείνεται και σε θέματα που αφορούν την εξέλιξη. Από τα αρχαία χρόνια υπήρχαν πάρα πολλές απόψεις για το πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος και πως εξελίχτηκε ο άνθρωπος, με επικρατέστερη την άποψη του Δαρβίνου, πως ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο. Με την πάροδο του χρόνου και την εξάπλωση του Χριστιανισμού, η άποψη του Δαρβίνου ξεκίνησε να χάνεται διότι οι άνθρωποι θεωρούσαν πως ολόκληρη η κτίση και ο άνθρωπος δημιουργήθηκαν από τον Θεό, όπως ακριβώς αναφέρουν τα ιερά κείμενα της εκκλησιάς και η Αγία Γραφή.

  Αρκετά χρόνια αργότερα, ορισμένοι υποστηρικτές του Δαρβίνου με πρωτεργάτη τους τον Χαίκελ, προσπαθούσαν να επαναφέρουν στο προσκήνιο την άποψη του περί εξέλιξης των ειδών. Αυτό το γεγονός στάθηκε αφορμή για να φουντώσει η διαμάχη ανάμεσα στους οικολόγους και τους θεολόγους, οι οποίοι μέσα από άρθρα και ομιλίες τους προσπάθησαν να κατακρίνουν τις θέσεις των αντιπάλων τους.

  Η διαμάχη συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια χωρίς καμία από τις δυο πλευρές να έχει υποχωρήσει ή να αφήσει κάποιο περιθώριο διάλογου. Μετά την έκδοση του βιβλίου από τον πρόεδρου της «Ελληνικής Χριστοπολιτείας» Α. Πιέριου «Η θεωρία της εξέλιξης των όντων» [54], το οποίο απέσπασε πολλούς επαίνους και συγχαρητήρια ακόμη και από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα Α΄ , αλλά και με τα κείμενα σπουδαίων αγίων όπως, ο Μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Μάξιμος ο ομολογητής, οι οποίοι αποτελούν ορισμένους από τους οικολόγους του χριστιανισμού. Λόγο των έργων αυτών αρχίζει να γίνεται φανερή η πρώτη συσχέτιση οικολογίας και εκκλησιάς, γεγονός το οποίο θα επιφέρει μια παύση ανάμεσα στις διαμάχες που υπάρχουν μεταξύ τους και θα αποτελέσει την αρχή μιας συνεργασίας, η οποία θα αποτελέσει σπουδαία βοήθεια στη μείωση της οικολογικής κρίσης.

  Τέλος οι πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη, μέσω της διοργάνωσης οικολογικών συμβουλίων θα αποτελέσει την καλύτερη αφορμή για να έρθουν ακόμη πιο κοντά ο τομέας της οικολογίας με την εκκλησία. [55]

  Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη εδώ

   

  Παραπομπές:

  53. Νικόλαος Κόϊος, Ζητήματα εφαρμοσμένης ηθικής υπό το φως της ορθόδοξης θεολογίας, εκδ. Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο γραικός», Αθήνα, σελ. 41.
  54. Θεοδότα Νάντσου, Μωυσής Κουρουζίδης, Οικολογία και εκκλησία: κείμενα και βιβλιογραφία, εκδ. ΗΛΙΒΑΤΟΝ, Αθήνα 1999, σελ. 24.
  55. Θεοδότα Νάντσου, Μωυσής Κουρουζίδης, Ό.π σελ 15 έως 27.

   


  0 0

  Ο κ. Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π. στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην Πεμπτουσία αναφέρεται στη διαχρονική σχέση και πορεία μέσα στους αιώνες του Ελληνισμού με τον Χριστιανισμό.


  0 0

  Ανάγνωση του βίου του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπσκόπου Συμφερουπόλεως.

  Η ηχογράφηση έγινε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Διαβάζει ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Λεμεσού Αρχιμανδρίτης Ισαάκ.


  0 0

  Συστατικά 3 τσιπούρες καθαρισμένες 2 πατάτες μέτριες, κομμένες σε ροδέλες 2 τομάτες κομμένες σε ροδέλες 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες...

  0 0

  We must have joy. Doctors and psychiatrists say that joy’s a mental phenomenon. No, they’re wrong. Joy’s a spiritual phenomenon. People go to the cinema to laugh and then, when they come out, they return to their problems. What did they gain by watching a film for all that time? Those who confess and take communion have joy within themselves because Christ’s in their heart. This is why joy’s a spiritual phenomenon.


  0 0

  Σήμερα, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, αναπαύθηκε  μια σπουδαία προσωπικότητα των Γραμμάτων και της Ιστορίας, ο Δάσκαλος Σαράντος Καργάκος.

  Βιογραφικό Σαράντου Ι. Καργάκου

  Ο ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος κ. Σαράντος Ι. Καργάκος, γεννήθηκε το 1937 στο Γύθειο Λακωνίας. Στη διάρκεια του Εμφυλίου εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε, εργαζόμενος από μαθητής, Κλασσική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου είχε τρίτος εισαχθεί χωρίς να του δοθεί υποτροφία. Πρωταγωνίστησε στο φοιτητικό κίνημα των ετών 1961-1963 και υπήρξε εισηγητής του 15% για την παιδεία. Εργάστηκε επί 35 έτη στα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των Αθηνών και στους μεγαλύτερους φροντιστηριακούς οργανισμούς, στους οποίους πάντα ήταν ιδρυτικό μέλος («Ηράκλειτος», «Αριστοτέλης»).

  Από τα φοιτητικά χρόνια του άρχισε να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Υπήρξε συνεργάτης των περιοδικών «Πανσπουδαστική», «Πολιτικά Θέματα», «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Πειραική Εκκλησία», «Ερυθρός Σταυρός», «Κοινωνικές Τομές», «Ιχνευτής», «Ελλοπία», «Αρδην», «Εθνικές Επάλξεις» και «4 Τροχοί». Εξακολουθεί να συνεργάζεται με τα περιοδικά «Ευθύνη» και «Νέμεσις» και τις εφημερίδες «Εστία» και η «Σφήνα». Επί τετραετία υπήρξε αρθρογράφος και λογοτεχνικός κριτικός της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής». Υπήρξε επίσης αρθρογράφος και κριτικός της εφημερίδας «Η Απόφαση» και παλαιότερα συνεργάτης της «Καθημερινής» και της «Απογευματινής».

  Έχει δημοσιεύσει 75 βιβλία. Από αυτά ξεχωρίζουν οι γλωσσικές μελέτες «Αλαλία, ήτοι το σύγχρονο γλωσσικό μας πανόραμα» (Gutenberg1986) και «Αλεξία, γλωσσικό δράμα με πολλές πράξεις» (Gutenberg1993) και οι συλλογές δοκιμίων «Προβληματισμοί, ένας διάλογος με τους νέους» (6 τόμοι, εκδ. Gutenberg). Μεταξύ των ετών 1977-2000 κυκλφορήθηκαν τα βιβλία του: «Η πολιτιστική συνεισφορά του αρχαίου και μεσαιωνικού κόσμου» (2 τόμοι, εκδ. Gutenberg), «Ζαχαρίας Μπαρμπιτσιώτης, ο δάσκαλος της κλεφτουριάς» (εκδ. Σιδέρη), «Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής» (συνεργασία Χρήστου Λεμπέση, εκδόσεις Πατάκη), «Λυκούργου, κατά Λεωκράτους Λόγος» (εκδ. Κάκτος), «Κινούμενη Άμμος» (κείμενα πολιτικά και κοινωνικά, εκδόσεις Αρμός), «Η Στρατηγική του Λόγου» (εκδ. Gutenberg), η ιστορική μελέτη «Αλβανοί-‘Αρβανίτες-Έλληνες» (εκδ. Σιδέρη) και η ογκώδης μονογραφία «Αλεξανδρούπολη: μια νέα πόλη με παλιά ιστορία» (αυτοέκδοση).

  Μεταξύ των ετών 2000-2002 κυκλοφορήθηκαν: «Η Ιστορία του Ελληνικού Κόσμου και του Μείζονος χώρου» (Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία σε δύο τόμους από τις εκδόσεις Gutenberg), η πολιτική μελέτη «Για μια δημοκρατία ευθύνης» (εκδόσεις Καστανιώτη), «Παγκοσμιοποίηση: για ένα παγκόσμιο σύστημα απολυταρχικής εξουσίας» (εκδόσεις Κάκτος), «Ολυμπία και Ολυμπιακοί Αγώνες» (εκδ. Σιδέρη).

  Το 2003 κυκλοφορήθηκαν δύο ακόμη έργα του: τα «Μικρά Γλωσσικά» (Αστρολάβος/Ευθύνη) και «Η πολιτική σκέψη του Παπαδιαμάντη» (Αρμός). Στις 2 Δεκεμβρίου 2004 κυκλοφορήθηκε η τρίτομη «Ιστορία των Αρχαίων Αθηνών, ένα ογκώδες έργο 2.000 σελίδων (εκδόσεις Gutenberg). Ένα έργο μοναδικό στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία, που εντός δεκαμήνου έκανε τρεις επανεκδόσεις.

  Το 2006 κυκλοφορήθηκαν «Η Ιστορία της Αρχαίας Σπάρτης» (εκδ. Gutenberg) και «Η Ελληνικότητα της Μακεδονίας» (εκδόσεις Γεωργιάδη). Το 2007 από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρη εκδόθηκαν τα ακόλουθα έργα του κ. Σ. Ι. Καργάκου: «Το Βυζαντινό Ναυτικό» , «Η ιστορία από τη σκοπιά των Τούρκων» και «Μεσόγειος: η υγρή μοίρα της Ελλάδος και της Ευρώπης», και από τις εκδόσεις Γεωργιάδη τα «Μαθήματα Νεώτερης Ιστορίας (Τούρκοι και Βυζάντιο – Το Οθωμανικό imperium–Τουρκοκρατία» (τ. Α’). Τα «Μαθήματα» συνεχίσθηκαν με την έκδοση άλλων δύο τόμων (Β1 και Β2) κατά τα έτη 2008-2010 υπό τον τίτλο «Μεγάλες μορφές και μεγάλες στιγμές του ‘21». Επίσης σε μικρό σχήμα η μελέτη «Η παιδεία σήμερα, η παιδεία αύριο» (εκδόσεις Αστρολάβος/Ευθύνη).

  Το 2008 κυκλοφορήθηκαν τα ακόλουθα έργα του: «Τα Σατιρικά του Κώστα Καρυωτάκη» (εκδ. Αρμός), το ιστορικό και ταξιδιωτικό οδοιπορικό «Οι Πέρσες κι εμείς» (εκδ. Σιδέρη), η συλλογή δοκιμίων «Ελληνική Παιδεία. ένας νεκρός με… μέλλον!» (Αρμός). Το 2009 κυκλοφορήθηκαν δύο ακόμη έργα του: «Λιβύη: αναζητώντας το χαμένο «σίλφιο» στην ελληνική Κυρήνη» (Ι. Σιδέρης) και «Κ.Π. Καβάφης: η νεώτερη αιγυπτιακή Σφίγγα» (Αρμός). Μεταξύ των ετών 2009-2010 ολοκληρώθηκε η εκτύπωση του δίτομου έργου «Η Μικρασιατική Εκστρατεία – Από το έπος στην τραγωδία» (αυτοέκδοση) και παράλληλα ετοιμάζεται για εκτύπωση μια ογκώδης μονογραφία περί Αλεξάνδρου με τίτλο: «Μέγας Αλέξανδρος: ο ανθρωπος φαινόμενο». Έχει επίσης ολοκληρώσει και μια τρίτομη ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

  Ο κ. Σαράντος Ι. Καργάκος νυμφεύθηκε την Ιωάννα Δ. Κώττα, δικηγόρο και εκπαιδευτικό, με την οποία απέκτησαν δύο τέκνα: τον Γιάννη, ιστορικό και φιλόλογο, με σπουδές στρατιωτικής κοινωνιολογίας στο «Κίνγκς Κόλλετζ» του Λονδίνου, και την Ρωξάνη, καθηγήτρια γερμανικής φιλολογίας, με σπουδές βιβλιολογίας στο «London University».


  0 0

  Στην απαγόρευση των ηλεκτρονικών συσκευών στις Ιερές Ακολουθίες, προχωρεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο της...

  0 0

  Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, 11.30 π.μ., στον I. Nαό Αγ. Αναργύρων, Ψυρρή, θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μύρων Δρος Χρυσοστόμου Καλαϊτζή, «Τά Ἔκθετα».

  Θα ομιλήσουν:

  η κ. Ευαγγελία Μπαφούνη, Ιστορικός, Διευθύντρια Πολιτισμού Δήμου Πειραιά,

  και ο συγγραφέας Μητροπολίτης ΜΥΡΩΝ Δρ Χρυσόστομος Καλαϊτζής.

  Καλωσορίζει ο Ι. Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Αναργύρων, Ψυρρή, αρχιμ. Δρ Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου.

  Τα βιβλία θα πωλούνται, υπέρ ενισχύσεως του έργου: «Ανακαίνιση του Κελλίου Παπαδιαμάντη».

  Συνδιοργάνωση:

  Ι. Ν. Αγ. Αναργύρων,Ψυρρή,

  Σύλλογος Φίλων Αγίου Νικολάου ΜΥΡΩΝ Λυκίας,

  Σύλλογος Ιμβρίων Αθηνών.


  0 0

  Ο άνθρωπος μπορεί να γίνει πρόσωπο, γιατί έχει δημιουργηθεί κατ’ εικόνα του Θεού Λόγου, του Χριστού, ο οποίος είναι Πρόσωπο. Μόνο όταν ο άνθρωπος γνωρίσει εμπειρικά και ενωθεί με τον Τριαδικό Θεό, μπορεί να γίνει πρόσωπο και να αποβάλει το «ειδεχθές προσωπείον» του. Η Εκκλησία είναι κοινωνία αληθινών και αιωνίων προσώπων.

  Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός


  0 0

  Υλικά 700γρ αχλάδια ώριμα (κρυστάλια ή φέτελ) 1 ποτήρι γάλα χαμηλό σε λιπαρά 250γρ ζάχαρη 10 φύλλα μέντα Εκτέλεση Στύβουμε...

  0 0

  Μεγάλες ζημιές από την βροχόπτωση υπέστη ο παλαιός ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ύδρα. Ο ναός που είναι κτίσμα...

  0 0

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έβδομη ανασκαφική περίοδος στο ναυάγιο Μαζωτού, έπειτα από τέσσερις εβδομάδες εντατικής εργασίας πεδίου. Πρόκειται για ναυάγιο...

  0 0

  Στον Ενοριακό Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μαλαντρενίου συνεχίζονται οι μηνιαίες εσπερινές ομιλίες πνευματικού και ποιμαντικού περιεχομένου προς πνευματική ανύψωση και...

  0 0

  Είναι πολύ εύκολο να κάνει κανείς τον γενναίο από μακριά.

   

  Αίσωπος

   


  0 0

  Όταν προσευχόμαστε αδιάφορα και ψυχρά, η ψυχή μας νιώθει άρρωστη, όπως και όταν κοινωνούμε ανάξια. Αυτό σημαίνει πως ο Θεός δεν μπαίνει στην καρδιά μας, επειδή προσβάλλεται από την απιστία και τη ψυχρότητά της.

  Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης


older | 1 | .... | 1455 | 1456 | (Page 1457) | 1458 | 1459 | .... | 1462 | newer